هیچکس دوست ندارد هنگام غذا خوردن، بوی نامطبوعی از ظروف به مشامش برسد. این بوها نه تنها ناخوشایند هستند، بلکه در کورکردن اشتهای شما تاثیرگذار هستند و قطعا لذت غذا خوردن را از بین می‌برند. یکی از رایج‌ترین بوهایی که روی ظروف باقی می‌ماند، بوی ماهی و تخم‌مرغ است. معمولا استفاده از مواد شیمیایی مانند سفیدکننده‌ها و وایتکس، اولین راه حلی است که به ذهن می‌رسد؛ اما خوشبختانه روش‌های طبیعی و کم‌خطرتری نیز برای رفع بوی بد ظروف وجود دارد که ما در این مقاله از سایت کاج تفلون، آنها را معرفی و بررسی کرده‌ایم. در ادامه این مطلب قصد داریم انواع روش‌های از بین بردن بوی بد ظروف را با شما به اشتراک بگذاریم، اگر شما هم به دنبال راه‌حل این مشکل می‌گردید، تا انتها همراه ما باشید.

شستن ظرف در مقاله روش های از بین بردن بوی بد ظروف - سایت کاج تفلون

دلیل بوی بد ظروف آشپزخانه چیست؟

 پس از خرید قابلمه و ظروف پخت‌وپز، ذوق و شوق آشپزی در این ظروف لذت تهیه غذایی لذیذ برای خانواده رو دوچندان می‌کند؛ اما پس از اتمام عملیات پخت، بسیاری از افراد نگران باقی‌ماندن بوی مواد غذایی مانند تخم‌مرغ، ماهی، سیر و… در این ظروف هستند.

جالب است بدانید که یکی از شایع‌ترین علل بوی بد ظروف، رطوبت باقی‌مانده در آن‌هاست. زمانی که ظروف خیس داخل کابینت قرار می‌گیرند، محیط تاریک و گرم کابینت شرایط مناسبی را برای رشد باکتری‌ها فراهم می‌کند. این باکتری‌ها به مرور زمان تکثیر شده و بوی نامطبوعی از خود ساطع می‌کنند.

کیفیت شوینده‌ها نقش مهمی در پاکیزگی و به مشام نرسیدن بوی بد ظروف دارد. اگر از شوینده‌های نامرغوب، بسیار ملایم و به مقدار کم استفاده کنید، ممکن است ظروف به طور کامل تمیز نشوند و بوی نامطبوع باقی بماند. سعی کنید از شوینده‌های باکیفیت و به مقدار مناسب استفاده کنید. برای شستشوی برخی از ظروف مانند قابلمه گرانیتی، چدنی، استیل و… تولید شده توسط برندهای مطرح مانند کاج تفلون، به دلیل جنس مقاوم و کیفیت بالا و طول عمر زیادی که دارند، می‌توان باتوجه به دستورالعمل نگهداری که تولیدکننده اعلام کرده است، از شوینده‌های قوی‌تری استفاده کر .د

ابزارهای شستشو مانند اسفنج و اسکاچ نیز ممکن است منبع بوی بد باشند. اگر از اسفنج مخصوص ظروف برای شستشوی مواد غذایی دیگر یا سطوح آلوده استفاده کنید، بوی نامطبوع آن‌ها به ظروف منتقل می‌شود. حتماً برای شستشوی ظروف از اسفنج و اسکاچ مخصوص استفاده کنید و به طور مرتب آن‌ها را با آب گرم و شوینده بشویید و ضدعفونی کنید.

پخت غذاهایی مانند تخم‌مرغ و ماهی نیز بوی نامطبوعی روی ظروف به جای می‌گذارد، برای از بین رفتن بو بهتر است ظروف را با آب گرم شستشو دهید و پس از شستشو این ظروف اسکاچ یا اسفنج را شستشو دهید تا بوی بعد به بقیه ظروف منتقل نشود.

موادی که بوی بد ظروف را از بین می برند

مواد مختلفی وجود دارد که می‌تواند بوی بد ظروف آشپزی از جمله قابلمه‌ و تابه‌های تفلون، قابمله و تابه گرانیتی، تابه و قابلمه‌های استیل و چدن و… را از بین ببرد، در ادامه به این موارد اشاره خواهیم کرد.

کاربرد قهوه در مقاله روش های از بین بردن بوی بد ظروف - سایت کاج تفلون

قهوه

قهوه آسیاب‌شده می‌تواند بوی بد ظروف را جذب کند. کافی است مقداری قهوه آسیاب شده را در یک کاسه کوچک داخل یخچال یا کابینت خود قرار دهید تا بوی بد را جذب کند.

دارچین

دارچین یک ادویه خوشبو است که می‌تواند بوی بد ظروف را از بین ببرد. می‌توانید مقداری چوب دارچین را در آب جوش بریزید و از آن برای شستشوی ظروف بدبو استفاده کنید.

نمک

نمک به از بین بردن بوی بد ظروف، به ویژه بوی ماهی و تخم‌مرغ، کمک می‌کند. می‌توانید قبل از شستشو، مقداری نمک روی ظروف بدبو بپاشید یا آنها را در محلول آب نمک خیس کنید.

شستن قابلمه با جوش شیرین و سرکه در مقاله روش های از بین بردن بوی بد ظروف - سایت کاج تفلون

سرکه

سرکه سفید یک ماده ضدعفونی کننده طبیعی و ارزان‌قیمت است که به طور موثری بوی بد ظرف را از بین می‌برد. می‌توانید از سرکه رقیق شده با آب یا سرکه خالص برای خیساندن ظروف بدبو استفاده کنید.

جوش شیرین

جوش شیرین با جذب بوی بد، اجازه نمی‌دهد ردی از بوی نامطبوع روی ظروف بماند. برای از بین بردن بوی بد ظرف، ابتدا ظروف را کمی خیس کنید و روی‌ آن‌ها جوش شیرین بپاشید و کمی بعد آن را آبکشی کنید.

لیمو

لیمو یک ماده ضدعفونی کننده طبیعی و خوشبو کننده است که بوی بد ظرف را از بین می‌برد. می‌توانید از آبلیمو یا پوست لیمو برای شستشوی ظروف یا برای خیساندن آنها در محلول آبلیمو و آب استفاده کنید.

شستن قابلمه با لیمو در مقاله روش های از بین بردن بوی بد ظروف - سایت کاج تفلون

روش‌های رفع بوی بد انواع ظروف

بوی بد ظروف همانطور که قبلا هم توضیح دادیم ممکن است ناشی از عوامل مختلفی مانند باقی‌مانده غذا، رطوبت یا باکتری‌ها باشد. خوشبختانه، روش‌های مختلفی برای رفع بوی بد انواع ظروف وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

ظروف تفلون

ظروف تفلون را باید به‌دقت نگهداری کرد. روکش تفلون آن براثر استفاده از مواد شوینده قوی یا استفاده نادرست، از بین می‌رود. پس شستشوی آنها برای رفع بوی بد، نیازمند استفاده از موادی است که به آن آسیب نزند. از این رو برای رفع بوی بد ظرف تفلون، می‌توانید از جوش شیرین یا سرکه استفاده کنید.

ظروف استیل

ظروف استیل به طور کلی بوی بد نمی‌گیرند؛ اما اگر بوی بدی در آنها احساس می‌کنید، می‌توانید برای رفع بوی بد ظروف استیل از جوش شیرین یا سرکه استفاده کنید.

ظروف شیشه‌ای

برای از بین بردن بوی بد ظروف شیشه ای می‌توانید از ترکیب جوش شیرین یا سرکه و شستشو با آب داغ استفاده کنید. این ظروف را هم می‌توانید با شوینده‌های قوی مثل انواع سفیدکننده مخصوص ظروف بشویید؛ البته باز هم به دستورالعمل شستشوی ظرف موردنظر توجه کنید و اگر تولیدکننده اجازه استفاده از سفیدکننده را داده بود، این ترفند را استفاده کنید.

ظروف مسی

برای از بین بردن بوی بد ظروف مسی، می‌توانید از سرکه یا نمک استفاده کنید. همچنین می‌توانید مقداری لیمو را داخل ظرف بمالید و بگذارید چند دقیقه بماند. سپس ظرف را بشویید.

ظروف چوبی

ظروف چوبی به دلیل داشتن منافذ، بوی بد را جذب می‌کنند. برای رفع بوی بد ظرف‌های چوبی، می‌توانید از سرکه استفاده کنید. همچنین مقداری نمک را داخل ظرف بریزید و بگذارید چند ساعت بماند. سپس نمک را دور بریزید و ظرف را بشویید.

ظروف فلزی

ظروف فلزی به دلیل زنگ‌زدن ممکن است بوی بدی بگیرند. برای از بین بردن بوی بد قابلمه فلزی، می‌توانید از جوش شیرین یا سرکه استفاده کنید. همچنین استفاده از یک برس سیمی برای پاک‌کردن زنگ‌زدگی و از بین بردن بوی بد ظروف فلزی مفید است.

در کنار مواردی که توضیح دادیم، می‌توانید تکنیک‌های زیر را نیز در حذف بوی نامطبوع ظروف آشپزی، به‌کار گیرید.

قرار دادن ظروف در معرض نور خورشید

یکی از ساده‌ترین و طبیعی‌ترین روش‌ها برای از بین بردن بوی بد ظروف، قراردادن آن ها در معرض نور خورشید است. نور خورشید به طور طبیعی میکروب‌ها و باکتری‌هایی را که عامل ایجاد بوی بد هستند، از بین می‌برد. برای رفع این بوها، کافی است ظروف را بعد از شستشو و خشک‌شدن کامل، در مکانی آفتابی قرار دهید.

توجه داشته باشید که نور خورشید ممکن است باعث رنگ‌پریدگی یا تغییر رنگ ظروف، به خصوص ظروف پلاستیکی شود. پس برای از بین بردن بوی ظرف پلاستیکی و جلوگیری از رنگ‌پریدگی این ظروف، بهتر است ظروف را در سایه‌ای جزئی قرار دهید و از قراردادن مستقیم آن‌ها در معرض نور خورشید برای مدت طولانی خودداری کنید.

قراردادن ظروف در ماشین ظرفشویی

معمولا ماشین‌های ظرفشویی، ظروف را با آب داغ (حدود 60 درجه سانتی‌گراد) شستشو می‌دهند که به از بین بردن باکتری‌ها و عوامل ایجاد کننده بوی بد کمک می‌کند. همچنین ماشین‌های ظرفشویی از مواد شوینده قوی استفاده می‌کنند که به‌طور خاص برای از بین بردن چربی، غذا و بوی بد طراحی شده‌اند. در نهایت چرخه شستشوی ماشین ظرفشویی شامل مراحل مختلفی است که به طور کامل ظروف را تمیز می‌کند.

بوی بد لیوان را چگونه از بین ببریم؟

بوی بد لیوان متاسفانه آزاردهنده است و لذت نوشیدن را از بین می‌برد. برای رفع این مشکل، کمی سرکه سفید، جوش شیرین یا مواد سفید کنند مانند وایتکس را داخل لیوان بریزید و چند دقیقه صبر کنید، سپس لیوان را با آب گرم شستشو دهید تا بوی بد از بین برود.

چگونه بوی ماهی ماهی‌ تابه را از بین ببریم؟

برای از بین بردن بوی ماهی از ماهیتابه، ابتدا مقداری پودر خردل را داخل ظرف‌ها، تابه و هر نوع ظروف دیگری که بوی بدی می‌دهند، بریزید. سپس با آب سرد آن‌ها را به طور کامل بشویید. در مرحله بعد، مقداری سرکه را داخل تابه‌ ماهی بریزید و آن را روی حرارت گاز قرار دهید تا به جوش آید. چند دقیقه صبر کنید تا آب و سرکه روی حرارت بجوشند. این کار به طور کامل بوی بد ظروف را از بین می‌برد.

شستن ظروف در مقاله روش های از بین بردن بوی بد ظروف - سایت کاج تفلون

سایر نکات برای از بین بردن بوی بد ظروف

رعایت نکات زیر باعث می‌شود که ظروف شما بعد از شستشو بو نگیرد:

  • از مواد شوینده قوی و باکیفیت که صدمه‌ای به ظروف نمی‌رسانند، استفاده کنید
  • سعی کنید هنگام شستشو از آب گرم استفاده کنید
  • ظروف کثیف را سریع بشویید، اگر زمان زیادی کثیف بمانند، حتما بو می‌گیرند
  • قبل از چیدن ظروف در کابینت اجازه دهید که آنها به طور کامل خشک شوند تا بو نگیرند
  • اگر ظروف شما بوی تخم‌مرغ یا ماهی می‌دهد، بهتر است آن‌ها را به طور جداگانه شستشو دهید. پس از شستشو اسکاچ یا اسفنج خود را به طور کامل بشویید

جمع‌بندی

در این مقاله روش‌های مختلفی برای از بین بردن بوی بد لیوان و ظروف را بررسی کردیم. برخی از مواد رایج و در دسترس برای این کار شامل جوش شیرین، سرکه سفید، آبلیمو و قهوه است. در صورت عدم دسترسی به این مواد، قراردادن ظروف در معرض نور خورشید نیز می‌تواند به رفع بوی بد کمک کند.

برای جلوگیری از ایجاد بوی بد ظروف در کابینت‌ها، توصیه می‌شود ظروف را به مدت طولانی بدون استفاده رها نکنید و به طور مرتب اقدام به شستشوی آنها کنید. این کار مانع از رشد باکتری‌ها می‌شود و از ایجاد بوی نامطبوع هنگام باز کردن درب کابینت جلوگیری می‌کند.

اشتراک گذاری :